Rättviks Hemslöjdsförening är en ideell förening med ca 200 medlemmar som arbetar för att bevara och utveckla kunskapen om dräkt och övrig lokal slöjd inom Rättviks kommun.
Föreningen ordnar slöjdcaféer, kurser, dräktvisningar, utflykter och andra slöjdevenemang. Dessutom ordnar vi aktiviteter med café och lotteri i samband med marknader och under turistsäsong. Vi är glada om du har möjlighet att hjälpa till vid någon aktivitet.

Föreningen gör en resa under året till något intressant utflyktsmål. Sommaren 2012 besökte vi jubileumsutställningarna i Stockholm och 2014 besöktes Växbo Lin i Hälsingland. Hösten 2015 gick utflykten till Syfestivalen på Stockholmsmässan. Hösten 2016 besöktes Wålstedt i Dala-Floda och Adelborgsmuséet i Gagnef. Föreningens aktiviteter dokumenteras löpande under rubriken ”Hänt i föreningen”.
Som medlem har du 10 % rabatt på det du handlar i Hemslöjdsbutiken. Medlemsavgiften per år är för närvarande 150:-. För mer information kontakta butiken tel 0248-10086 eller tf ordförande Mats Eskils 070-376 50 32 el. maila info@rattvikshemslojd.se.
Välkommen som medlem i RÄTTVIKS HEMSLÖJDSFÖRENING!